Taxi2

Vele initiatieven die zijn opgezet om personenvervoer in te zetten zijn bijna altijd tussen 2 partijen. Daarnaast zijn bestaande OV oplossingen niet flexibel en vaak erg kostbaar en bereiken niet alle plaatsen waar reizigers naar toe willen. Nederland kent een enorm netwerk aan personenvervoerders die echter nog niet optimaal met elkaar in verbinding staan. Hierdoor staan er meer personenvervoerders stil dan dat zij mobiliteitsdiensten uitvoeren. Er is dus behoefte vanuit de sector van personenvervoerders om een flexibel en betrouwbaar mobiliteitssysteem op te zetten. Taxi2 voorziet in deze behoefte.

Ideaalsituatie

De ideaalsituatie is een online service op te zetten waarbij reizigers op een eenvoudige en duidelijke manier personenvervoer vooraf kunnen regelen van en naar elke plek in Nederland. Zo verhogen we de mobiliteit en kunnen door een sturende planning vervoer
tegen concurrerende prijzen aanbieden. Met als hoofddoel het ontzorgen van reizigers, aanbieders van diverse diensten, overheden, werkgevers en events. Betrouwbaar, altijd en voor iedereen beschikbaar, eenvoudig te regelen en te betalen tegen een concurrerend tarief

Doelstelling

Het exploiteren van een online concept waarin het bekijken, boeken en betalen van de reis van A naar B met betrouwbaar taxivervoer door de reiziger op 1 plek vooraf is te regelen. Online en mobiel overal en altijd.

Probleemstelling

Een goede bereikbaarheid voor aanbieders/werkgevers maakt het mogelijk te wonen, werken en recreëren. Daarnaast is vervoer per Taxi veiliger, kent geen parkeerprobleem en is op afroep en just-in-time beschikbaar.

Innovatief online platform

taxi2work-button_100

taxi2train_100

taxi2dinner_logo_100

taxi2shop_100

Taxi2 is een innovatief project dat consumenten/reizigers op eenvoudige en duurzame manier haalt en brengt van ‘deur tot deur’. Het Taxi staat voor persoonlijk, kwalitatief en hoogstaand personenvervoer van 1 tot meer
personen. Door consumenten/reizigers de mogelijkheid te bieden om vooraf het vervoer te regelen van A naar B, heel eenvoudig online of via je Smartphone. De 2 staat voor alle gebruiksmogelijkheden, taxi2zorg, taxi2work, taxi2park, taxi2city, taxi2fly, taxi2ticket, taxi2cruises, taxi2train, taxi2dinner en nog veel meer mogelijkheden, denk aan taxi2’bedrijfsnaam’. Taxi2 biedt de unieke mogelijkheid om de frontoffice te personaliseren maar gebruik te maken van het uitgebreide netwerk van aanbieders (taxi’s).

Hoe het werkt

De bezoeker/klant/gast kan door een eenvoudig keuzemenu het ‘van/naar’ traject bepalen, inclusief tijden van op- en afhalen. Er wordt direct een duidelijke vaste prijs aangeboden. De bezoeker ontvangt na betaling een voucher die ingenomen wordt door de betreffende chauffeur. Het systeem zoekt de meest efficiënte vervoerder en route die past bij deze aanvraag. Zo kan het zijn dat het systeem meerdere bezoekers ophaalt en naar de diverse locaties brengt. Efficiënt en duurzaam.
Aanbieders van verschillende diensten zoals restaurants, concerten, events, hotels, werkgevers, parkeergelegenheden, stadscentra enz… kunnen middels een online invoegtoepassing met een directe link naar Taxi2 op hun eigen website deze service aanbieden.

Voor wie?

Taxi2 kan door hotelketens, zorginstellingen, zorgverzekeraars, werkgevers, overheden, woon-werkverkeer, binnen bouwprojecten, bij congressen, restaurants, ticket aanbieders events, stadcentra ‘s, P+R plaatsen, binnenlands- en inkomend toerisme worden ingezet. Doel is het ontzorgen van reizigers.

Digitaal

Taxi2 is een online applicatie die geïntegreerd kan worden in vele websites. Het is een extra service voor werkgevers, hotels, events, luchtvaartmaatschappijen, attracties enz.. Heel eenvoudig te boeken van deur tot deur of van een vaste locatie als een station,
vliegveld of city-centrum. De applicatie is ook als APP te downloaden voor Android en Apple Smartphones. Heel eenvoudig onderweg kunnen consumenten zo hun mobiliteit vooraf regelen. Het perfecte service tool voor vele toepassingen.
Het systeem geeft keurig de tijd en plaats aan waar uw Taxi2 op u staat te wachten. Bij eventuele vertragingen ontvangt de reiziger een SMS bericht over de tijd van aankomst. De reiziger zelf kan ook op hele eenvoudige wijze dmv SMS berichten communiceren met het systeem.

Betalen

Vooraf online veilig betalen, dus de reiziger komt niet meer voor verrassingen te staan, eenvoudig de voucher afgeven aan de Taxi2 chauffeur en de rit is geregeld.

Duurzaam

Duurzaam is ook hier duidelijk toepasbaar door de inzet van luxe personenbusjes. Door het samen reizen, minder verkeer in de binnensteden, het centraliseren van parkeervoorzieningen en het behouden van kernwaarden van binnensteden spelen allemaal mee in duurzaamheid. Minder uitstoot van CO2 als basis maar ook geen stadsvervuiling door geparkeerde auto’s en dergelijke.

taxi2 online

taxi2dinner website

Nieuwsgierig geworden naar wat een samenwerking met Mobility ID u kan brengen?