taxiboeken scheybeeck investeerder

P E R S B E R I C H T

Broek op Langedijk, 12 oktober 2017

Investeerder investeert in kansrijk mobiliteitsconcept Taxiboeken.nl

BROEK OP LANGEDIJK, 12 oktober 2017 – Investeringsmaatschappij Scheybeeck verwerft aandelen in personenvervoerder Mobility ID. Mobility ID is gespecialiseerd in online mobiliteitsdiensten en bekend van onder andere het online platform Taxiboeken.nl. Scheybeeck investeert in het kansrijke Taxiboeken.nl en helpt de directie de groeipotentie in Nederland te realiseren.

Taxiboeken.nl, een product van Mobility ID, bemiddelt tussen reizigers en aanbieders van personenvervoer. Het bedrijf verbindt via zijn mobiele app en website particuliere en zakelijke reizigers met professionele taxibedrijven. Mede dankzij het partnership met honderden taxibedrijven in Nederland kan een taxirit 24/7 in slechts een half uur voor aanvang veilig online worden geboekt tegen zeer interessante tarieven. Taxiboeken.nl beschikt over een unieke marktpositie, volledig geautomatiseerd systeem en een landelijk dekkend netwerk van professionele taxibedrijven. Daarnaast is Taxiboeken.nl actief bij de realisatie van o.a. ‘the last en first miles’ bij diverse vervoersbedrijven en MAAS-concepten.

Om de dienstverlening van Taxiboeken.nl verder door te ontwikkelen en meer naamsbekendheid te verkrijgen heeft de directie gezocht naar een investeerder. Ruud Dusseldorp, algemeen directeur Mobility ID: ”Het is Taxiboeken.nl de afgelopen jaren gelukt om in een competitieve en snel veranderende markt een unieke marktpositie te verkrijgen. De krachtenbundeling met Scheybeeck geeft ons de ruimte om de groei te maximaliseren en nieuwe kansen te benutten om ons bedrijf verder op de kaart te zetten.”
“Daarnaast verbreedt het de mogelijkheden om begin 2018 landelijk ‘on demand’ taxiritten aan te bieden. Ons fijnmazige netwerk van professionele taxibedrijven leent zich daar bij uitstek voor. Onze klanten zullen direct van deze stap profiteren omdat wij dan in staat zijn om landelijk een taxirit aan te bieden met een aanrijtijd van slechts enkele minuten”, aldus Ruud Dusseldorp.

Over Mobility ID

Mobility ID bedenkt, ontwikkelt en exploiteert innovatieve online personenvervoer concepten. De vaste kern van het bedrijf bestaat uit een klein team van professionals, specialistische activiteiten worden verricht door partnerbedrijven.
Met het merk ‘Taxiboeken.nl’ hebben zij een zeer succesvolle startup in huis. Op Taxiboeken.nl bestel en betaal je online een taxi bij een gecertificeerd vervoersbedrijf, in heel Nederland. Dat kan op de ‘state of the art’ App of op de website (mobiel, tablet en desktop).
www.mobilityid.nl
www.taxiboeken.nl

Over Scheybeeck

Scheybeeck is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die deelneemt in ondernemingen met een sterke marktpositie of de potentie daartoe. De focus hierbij is gericht op de markt voor service, onderhoud en dienstverlening. Bedrijven waarin Scheybeeck deelneemt zijn onder meer BUKO Infrasupport, Consolid, Flash Private Mobile Networks, Medizon, Met en Co, Smit’s Bouwbedrijf, Visual Retailing, NPB Media, Vos Logistics en Zwart Techniek.
www.scheybeeck.nl

Noot voor de redactie

Meer informatie:
Mobility ID – Ruud Dusseldorp, 06-46001288
Scheybeeck – Carlijn Bekker-Cappelle, 0251-262767