Veelgestelde vragen

Hier vindt u niet alleen de veelgestelde vragen maar ook de antwoorden over een aantal veelgebruikte diensten.

Vragen over Taxiboeken On Demand (direct een taxi boeken)

Wat is de Taxiboeken On Demand service?

Taxiboeken.nl verzorgt per april 2018 On Demand ritten door heel Nederland. On Demand wil zeggen ‘een rit met directe beschikbaarheid’. Deze service biedt Mobility ID door heel Nederland.

Wat heb ik nodig om te rijden voor de Taxiboeken On Demand service?

Naast uw eigen voertuig(en) dient u in het bezit te zijn van professionele ervaring in het personenvervoersvak. Ook heeft u een smartphone (Android of iOS) nodig die beschikt over een telefoonnummer, GPS en 3G/4G connectie. Zowel ZZP’ers als vervoersbedrijven kunnen zich aanmelden.

Wat is de Taxiboeken-chauffeursapp? Is dit anders dan de Taxiboeken On Demand service?

De Taxiboeken On Demand service maakt gebruik van de taxiboeken-chauffeursapp. Doormiddel van deze chauffeursapp bent u als vervoerder beschikbaar voor de klanten van taxiboeken.nl. Klanten maken gebruik van de taxiboeken-passagiersapp en staan in direct contact met u.

Per wanneer is de Taxiboeken-chauffeursapp beschikbaar?

De Taxiboeken-chauffeursapp is medio januari 2018 beschikbaar in de App Store & Google Play Store. Wanneer deze beschikbaar is krijgt u als vervoerder uiteraard bericht hierover.

Hoe installeer ik de Taxiboeken-chauffeursapp op mijn telefoon?

De Taxiboeken-chauffeursapp is beschikbaar in de App Store voor iOS (Apple) toestellen en voor Android toestellen in de Google Play Store.

Krijg ik de beschikking over een gebruiksaanwijzing van de chauffeursapp?

Nadat wij van u de complete aanmelding hebben mogen ontvangen zal de uitgebreide handleiding worden toegestuurd. Hierin staat uitgebreid beschreven hoe de app wordt gebruikt en wat u nodig heeft om onze service optimaal te gebruiken

Wanneer ontvang ik mijn inloggegevens?

U kunt zich zelfstandig aanmelden voor de Taxiboeken-chauffeursapp Na het downloaden van de app kunt u zich registreren met behulp van uw telefoonnummer, naam, email en profielfoto.

Wanneer krijg ik toegang tot de ritten van Taxiboeken.nl On Demand?

Na betaling van de eenmalige fee krijgt u als vervoerder toegang tot het portaal van de Taxiboeken-chauffeurs-app. Op deze manier bent u beschikbaar om ritten te rijden voor de klanten van Taxiboeken.nl

Op basis waarvan is de eenmalige fee samengesteld?

De betaling betreft een eenmalige fee van €200,-  = excl. BTW. Deze is o.a. samengesteld op basis van het gebruik van de Taxiboeken-chauffeursapp en de toegang tot de ritten van Taxiboeken On Demand. Daarnaast wordt het gebruikt voor klantenservice, marketing en communicatie doeleinden.

Is de On Demand Service expliciet voor de zelfstandigen?

De Taxiboeken On Demand Service is voor zowel taxibedrijven als zelfstandigen (ZZP’ers) beschikbaar.

Wat als ik geen smartphone (met data) heb?

Om gebruik te maken van de Taxiboeken On Demand service dient u te beschikken over een smartphone. Mocht dit niet het geval zijn neemt u dan contact op met Mobility ID om de mogelijkheden te bespreken.

Vragen over Taxiboeken reserveringen (minimale aanrijtijd 30 min)

Wat is de Taxiboeken-reserveringen service?

De Taxiboeken-reserveringen service is een onderdeel van Taxiboeken.nl. Via Taxiboeken.nl kunnen klanten online een rit boeken met een minimale aanrijtijd van 30 minuten. Aangevraagde ritten worden via het landelijke Taxiboeken netwerk toegewezen aan een gecontracteerde vervoerder.

Op basis waarvan worden de ritten van de Taxiboeken-reserveringen service toegewezen?

Taxiboeken.nl werkt samen met een landelijk netwerk van vervoerspartners die onderdeel uitmaken van de Taxiboeken-reserveringen service. De ritten worden toegewezen op basis van regio-indeling.

Kan ik mij als vervoerder alleen aanmelden voor de Taxiboeken-reserveringen service?

Ja, want om de verwachte groei van het vervoer te continueren zijn wij op zoek naar nog meer professionele vervoerspartners. Heeft u interesse, meldt u zich dan aan als vervoerder om de mogelijkheden te bespreken. Omdat ook de Taxiboeken On Demand service beschikbaar is voor nieuwe vervoerders wordt deze service gecombineerd met de Reservering service als een vervoerspakket aangeboden aan nieuwe vervoerders.

Vragen over Mobility ID

Wie zijn wij?

Wij zijn Mobility ID en we brengen vraag en aanbod van mobiliteit bij elkaar via onze online-applicaties en websites. Wij bedenken, ontwikkelen en exploiteren innovatie online personenvervoer concepten. Onze focus ligt op het leveren van maatwerk in personenvervoer voor particulieren, bedrijven en overheden.

Welke platforms zijn onderdeel van Mobility ID?

Mobility ID beheert meerdere online platforms zoals Taxiboeken.nl en de ‘taxi2’ serie.